Bli kjent med FLOWA

Bli kjent med FLOWA

Formica Group samarbeider med samtidsdesignerne Maud Vantours og Pierre-Henri Devineau om et slående nytt møbelprosjekt – FLOWA. 

1 FLOWA 920x600

Disse spennende designerne har veldige forskjellige tilnærminger til sitt arbeid og baner sine egne distinkte veier i bransjen. Vantours har jobbet med globale merker som Louis Vuitton, Dior og Gucci for å skape unike møbeldeler ved hjelp av ukonvensjonelle metoder. Hun er kanskje best kjent for å kutte lyse papirark i forskjellige farger og legge dem oppå hverandre for å produsere hypnotiske design.

Devineau fra HETCH Mobilier bruker i motsetning til Vantours både tradisjonelle og digitale teknikker. Disse teknikkene bruker han ofte om hverandre til å produsere moderne møbler av massivt tre og finér. Ved hjelp av materialenes naturlige farger påfører han en økologisk allsidighet til sitt design.

2 FLOWA 920x600

Devineau henvendte seg til Vantours for dette prosjektet: et kunstnerisk samarbeid som ville resultere i et originalt stykke møbel. Til tross for ulikhetene i deres metodiske tilnærminger klarte duoen å kombinere sine ferdigheter og kreative filosofier for å levere sluttproduktet.

Med inspirasjon fra Vantours fikk Devineau en sterk interesse for produksjon av møbler og design med kryssfinérpaneler. Disse panelene er formet lagvis og presenterer uovertruffen styrke og stabilitet.

3 FLOWA 920x600

Designerne trengte det perfekte materialet for å kunne fullføre produktet – et materiale tilgjengelig i flotte farger som var tynt og robust nok for maskinarbeid.

ColorCore®-laminat tilbød teamet et utvalg av lyse og livlige farger å jobbe med – solide farger som fortsetter gjennom hele produktets sammensetning. Laminatflatene ble brukt, ikke bare til å skape det levende, lagvise blomsterdesignet på skapdørene, men også på enhetens indre struktur, noe som gir en strålende farge i hvert skap.

Formica-laminatets styrke og holdbarhet gjør at det egner seg perfekt til applikasjoner som blir mye brukt, som møbler, benkeplater, dører og alle typer arbeidsflater.

HETCH Mobilier HETCH Mobilier

Nettleseren du bruker støttes ikke, og noen funksjoner fungerer kanskje ikke som de skal. Prøv å oppgradere til en moderne nettleser, som for eksempel Chrome, Edge, Firefox eller Safari.