Spesifisert Formica® -Laminat som kompletterer et stimulerende læringsmiljø  

Het Fusion-gebouw van de universiteit van Bournemouth is ontworpen als een fysieke weergave van de aanpak van de instelling om een stimulerende leerervaring te creëren. Als onderdeel van de bouwkosten van £22 miljoen heeft de universiteit Formica®-laminaat voor de recreatiegebieden geselecteerd en BOF aangewezen om het meubilair te ontwerpen en te leveren. 

I og med at Fusion er Bournemouth Universitetets flaggskip innen akademiske bygg, ble det nøye tatt hensyn til prosjektets estetiske og grønne krav. Med hensyn til bygningens opphold- og studieområder ga BOF designeren James Burleigh oppdraget å bygge møbler til atriumet.

Formica Gruppens «Soft White», «Carnaval» og «Diamond Black» ble valgt til bord og stoler. James Burleigh kommenterer: "God design skaper et miljø som støtter pedagogiske aktiviteter, som i følge RIBAs «Bedre plass for læring»-rapport, er en viktig faktor ved læring. Da vi ønsket at møblene skulle hjelpe til med å skape et visuelt behagelig oppholdsrom for å studere, sosialisere og spise, var valget av et rent og skarpt fargeskjema en naturlig tilnærming."

I tillegg til estetisk hensyn legger Burleigh like stor vekt på de praktiske egenskapene til møblene. Med 27 seminarrom, tre forelesningssaler, et forskningsområde og et nytt PC-laboratorium, er Fusion-bygget, som rommer 5.600 kvadratmeter, et høyt trafikkert område. Anvendelsen av Formica-laminat muliggjorde en slitesterk overflate som kan rengjøres enkelt, noe som gjør vedlikehold lettere, samtidig som det gir kostnadseffektive fordeler.

Da bord og stoler også brukes i bygningens kantine, var behovet for et hygienisk overflatemateriale et must. Ettersom Formica laminat er inert og ikke støtter mikrobiell vekst, bidro bestillingen til å oppfylle dette kravet.

Bournemouth Universitetets mål om å utvikle seg til en grønnere campus betydde at bærekraftige krav også ble integrert i utformingen av Fusion bygningen. Inkorporering av jordvarmepumper, et grønt tak og solcellepaneler er noen eksempler på de faktorene som bidro til bygningens fremragende utmerkelser fra BREEAM. 

Formica laminat, som lages ved å forbinde flere lag av materiale, er også i stand til å bistå med å oppnå BREEAM-akkreditering for bygningssertifikater for innendørs luftkvalitet, livssyklus og ansvarlig innsamling av materialer.

 

Fotografisk kreditt: BOF

BOF

U gebruikt een niet-ondersteunde browser en sommige functies werken mogelijk niet goed. U kunt upgraden naar een moderne browser, zoals Chrome, Edge, Firefox of Safari.